Nak post status kat facebook tolong jangan gunakan agama sebagai raih LIKE orang terima kasihh !


Ohh , post tittle terpanjang yang Wanie pernah ad .
Nvm , no time for joke okehh .

You know what *ciss , speaking ! Puihh ! Haha* , sejak akhir akhir nihh kan Wanie perasan ad lahh 50% dari friends dekat facebok Wanie yang update pasal Islamm . 
Okeh , itu Wanie tak kesah lah kann . Alhamdulillah lah kalau ramai yang nak update status macm tuhh .
Tapi ! Tadi Wanie ad round round satu facebook nihh .
Usha status dia dari atas sampai bawah .
Tiba tiba jumpa satu status nihh . Yang berbunyi .

' Siapa Islam sini tolong hit like . '

Auchhh ! Tetiba Wanie terpikir jugak . Memang Wanie mengaku Wanie Islamm .
Tapi , Wanie rasa macam annoying sangat status tuhh .
And dari ape yang Wanie tengok orang hit like dia tuhh , 150 plus  je yang like sedangkan friends dia beribu bagai .
Habehh yang tak like tuh bukan Islamm lah ye ?
Sebab awok sendiri yang cakap .

'Sape Islam sini tolong hit like . '

Wahhh , ini melebih lahh kawan . Byangkann berapa ribu lagi kawan awok tuh yang tak like . So diorang bukan Islamm ?
Hebakk lah awok .
Next timee , nak tulis status biar tangan tuh connect ke otak .
Okeh ?
Lagi satu , Wanie pelik lahh dengan awok tuh , desprate sangat ke nak LIKE ?
Sampai sanggup gunakan agama . Konon konon kalau guna agama tuhh mesti berpuluh ribu orang like kann ?
Tapi bahaya lahh awok . Beribu kawan awok kat facebook awok tuhh , tapi yang like cuma 150 plus plus je .
Sian lahh yang tak like tuhh . Tak sia sia kena cop bukan Islamm pulak .

Awok , sebelum tuhh saya ad pesanan dari penaja nihh .

MEMANG SAYA LOG IN FACEBOOK TIAP TIAP HARI SEBAB NAK LIKE STATUS AWAK PONN MACAM YANG AWAK SELALU SURUH !

So , awok paham ? Andai kata awok terbaca dan terasa lahh yang awok dimaksdkan tu adalah awok , cepat cepat berhenti dari mintak orang ramai KLIK LIKE STATUS AWOK TUH . Ad pahamm ?
Jangan desprate sangat ehh . Thank youuu :)
Wanie like status awok bila Wanie betul LIKE status tersebut . Takmaw ad paksaan pleaseee !

So renung renungkann dan selamat beramal :)

Nota Si Gadis PINK

Sorry lahh terlalu emotional sangat harini . Paseipa pon Wanie taktaw . Btw , terima kasih sudi baca leteran Wanie pagi pagi macam nihh :) Hee xD

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

14 comments:

  1. dah byk kali tgk kat fb yg wat cmtu,saket hati jer tgk,gegeh sgt nak raih like tu.
    agree with ur point :)

    ReplyDelete
  2. @myra azraff
    Kannn ? Rasa mcm tk perlu je . Publisiti murahan !

    ReplyDelete
  3. haah, gram jugk dgn mnusia spesis mcm tu. hadoyaii

    ReplyDelete
  4. @ISZ
    Kann ? Sudah sudah lah kann , update status cmtuh . Kalau ad tegur tegur diorang okeh :)

    ReplyDelete
  5. Setuju sangat , dah macam kena paksa :)

    ReplyDelete
  6. @syada
    Ha ah kann . Tak pikir orang ke hape eh diorang nihh . Grr !

    ReplyDelete
  7. lorhh ade gak ke org cm ni...haihh

    ReplyDelete
  8. @misyamissyou
    Haha , mstilahh ad . Kalau tkde Wanie tkde nk tulis entry nihhh . Hee :) Too bad kann ?

    ReplyDelete

Hai sayang sayang Wani semua !
Jangan lupa tinggal komen okeyh ?
Kbai :)

 
Segala Yang Tercatat Di Atas Adalah Hak Milik Si Gadis Pink