Last entry for 2011 :')




Jawabb salam dulu k sayangg :)

Hai evelibadi !
Alhamdulillah . Esok dah nak masuk 2012 dahh pon .
Bersyukur ke hadrat Illahi kerana memanjangkan umur kita semua kann ?
Bernafas dan teruihh bernafas . Mencari keredhaan Nya .
Fulamakkk Ustazah Wanie bercakap tuhh .
K perasan :)

Yes , esok dhh 2012 .
So ini entry terakhir buat 2011  !

Auchhh . I will miss 2011 . 
Banyak kenangan tak taw nak habaq .
Lagi lagi tarikh 22 DEC 2011 . Lagi lahhh sweet memory ever .

Tapi nak buat cmne kann ?
Life must go onnn 
Jangan toleh toleh belakang . Terus maju kehadapan .
Yeahhh ! Prinsip baru tuhhh . Amacam ? Hebakk dak ?
K batak sangat .

Azam 2012 ? Ohmyyy . Banyak gilaa !

  • Takmaw miss solat Subuh even sekali ponn !
  • K , takmaw bawak phone pergi sekolahh dah . Jadi budak baik sikit .
  • Takmaw tido dalam kelas . Cocentrate duapuluhpatjammm . Fulamakk .
  • Nak pakai tudung full time . InsyaAllah . Doakan Wanie yea . I mean , kalau balik kampong sekaliponn kalau boleh nak bertudung .
  • Nak kuruskann badan yang tembun macam kayu balak nihh. Haha .Ohmyy . Bolehh ke ?
  • Ad kena mengena dengan yang atas jugakk . Nak berat badan kurang 50 . Hahaha ! K nih sumpah gila .
  • Nak cuba berdikari sikit . Takmaw manja manja mcam dulu dahh . K , I will try . Phiewww .
  • Nak jadi yan terbaik diantara yang terbaik . Aminnnn :D
K full stop !

Banyak kann ? Tuh baru sikit yang terlintas kat kepalahotak nihh .
Kalau diikutkann memang takkan habehh .
Semoga semua yang Wanie azamkann itu jadi kenyataan :D

Kauorang ad azam jugakk ?
Hehh why not share withh me ?
Tinggalkann komen k .

Semoga tahun 2012 menjadi tahun terbaik buat Wanie and semua yang membaca :)
Aminnnn !

Nota Si Gadis Pink

Banyak kenangan manis tahun 2011 nihhh :')

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Oh Syaza Izati , I will miss youu :')




Hai all . Wanie sedihh nihhh .
Takde mood nak typing .
Tapi gagahkan jugak nak typing untuk sayang Wanie sorang nihhh .

Nur Syaza Izati Binti Abdul Ghani :)

Hehh Syaza . This is for youuu :)



Hai Syaza . Yesss ! I'm crying right noww . Since standard 4 kita berkawan  . Tiba tiba naik Form 4 hang nak belah jauh jauh dari aku . Ape . Tak best ke duduk Penang ? Kenapa mesti pindah Perak ?
Oh myyyy ! Sumpah aku tak percaya nak kena lalui semua nih. Even darjah 6 dulu kita dah pernah berpisah . Hang pergi sekolah lain . Aku pergi sekolah lain . Tapi kita still jumpakk kan ? Tapi kali nihh mcam mana ? Ingat senang na jumpak ? Penang - Perak . Fuhhhh ! Series menyeksa batin aku wehh .
Hehhh , suddenly i miss all the moments yang dah kita lalui before this .

1 DEC - 31 DEC . Hehh , aku kakak hang . Hahaha . Bukan senang nak jumpak bestfriend yang secara kebetulann dapat birth date macam nihhh . Orang lain takde wehhh .

Maria Mariana . Yesss ! Filem favourite hang dulu . Me Maria . And you Mariana . Ohohoohooo . Kita tak pernah panggil nama sebenar masing masing kann ? Ohmyyy ! Miss that timee .

Ayam Itik . Ni paling femes ! Hang AYAM . Aku ITIK . Auwww auww ! Semua orang panggil kita dengan pangilan macam tuh kan ? Sumpahh best time tuhh . For your information , sampai sekarang orang still panggil aku ITIK . Auww , bahagia nyaa saat saat kena panggil macam tuhh . Aku tak kesah langsung oran nak panggil cmtuh . Sebab tuh akan mengingatkan aku dekat hang . 

Cikgu Manaf . Auchhhh ! Sakit woo kena cubit dengan cikgu nihh . Hahaha . Ingat takk . Dulu kita students dia paling nakal yang wujud dalam kelas 4 Cendekia kann ? Sehari tak kena cubit , tak sah ! Hahaha . How I miss that moments . :') Fineee ! I'm crying right now .

Gammm . Yeahhh ! Itu benda yangpaling hang suka main . Gamm . Hnag suka sangat main gam. Suka sangat main uli uli gam dah tuh buat taik lalat kat atas hidung hang . Series hang pelik . Tapi takpa , aku layan ja . Sebab aku sayang gila kat hang . Biar lah hang macam tuh ponn kan . Aku bahagia wehh ! Hang besa kena marah ngan orang kann sebab hang bubuh gam atas meja hang then ade orang tuhh terduduk . Hahaha . Time tuhh mka hang sumpah innocent gila taktaw nak habaq .


See , there's a lot memories between us myy dear . I wil miss all this moments . Kalau nak di listkann series memang panjang lagi ! Ni baru half sayangg . Ahhh , kalau nak halang ponnn . Siapalh aku kann .

So aku cuma boleh doakan dari jauhh semoga hang sihat sntiasa dekat Perak sana okehhh . Andd aku harap hang akan berjaya kelak .

Aminnn . Jangan lupakan aku okehh . Call aku kalau balik Penang okehh . :')

ILOVEYOUSYAZAIZATI !



Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Alhamdulillah , Terima kasih Ya Allah !



Halohaa guys ! Yabedabedu ! Yippie Yippe ! Yibba Yibba !
Hohoho *gelakk besar*

K fineee . Gila kejap .
Hey hey , ape happy sorang sorang nihhh kan ? Hohoho .

Ehem rasenye masih belum terlambat kann nak publish pasal benda nihhh .

Ehemm ehemm . Tanggal 22 DECEMBER 2011 merupakan hari yang membuatkan Wanie tersenyummdua puluh empat jamm !
Yess ! Hari bersejarahh tuhh .
Alhamdulillah . Segala usaha , penat lelah Wanie sampai berpeluh peluh sambil study *K tipu*  dahh tuh berjaga siang and malam bersengkang mata baca buku akhirnya , membuahkan hasil yang membuatkann Wanie tersenyum dan tergelak walaupun sedang tido .
K tipu lagi sekali .

Kenapa kenapa kenapa ?
*Haha , kelakar lahh muka korang tertanya tanya macam tuhh*

Wanie berjaya mendapatkan 8A dalam PMR !
 
What ?! Tk dengar ehhh .


Wanie berjaya mendapatkan 8A dalam PMR !

Penat pulakk nak taip banyak banyak kali nihhh .
Alhamdulillah Ya Allah  Ya Rahman Ya Rahimm .

Bersyukur tak terhingga sampai Wanie menangeh berlagu lagu lahhh .
Hhaha .
Tapi sayang seribu kali sayang 
Bukan kata seribu . Sejuta kali sayang tahuu !
Wanie tak dapat bersama sama 99 kawan kawan Wanie yang lain untuk naik ke atas pentas and amik result  yang membahagiakan tuhh .

Tak kesahlahh . Nak buat cmne . Wanie cuma merancang . Tuhan yang menentukann .

Wanie dapat tahu result dari kawan baik kesayangan Wanie sorang nihhh .
Muhammad Shafiq Sharifuddin

Klik cepat klik cepat .
P engok siapakah insan bertuahh jadi bestfriend Wanie .

K batak sangat .

Dah klik ? K kena tipu .

Ni baru facebook betoi dia .Khakahakah .
Apelahh korang nihhh .

Muhammad Shafiq Sharifuddin

Yess , tahniahh kawan sebab dapat 8A macam Wanie jugakk :)
Untung ad kawan yang memberi semangat macam kau nihh . Auww auwww !

Okehh , for your information (FYI) Wanie terima result tak macam orang lain terima result .
Fuyohhh . Cmne tuhh kann ?
Hhaha , nih yang nak story nihhh .

Kenapa macam tuh eh ? Sebabbb . . . 
Time tuh kan . . . 
Wanie . . . . 
Ad dekat dalam . . . 

TANDAS !

Yeay , perempuan tak senonoh .
Hey , tapi ini serius ahhh ! Tak tipuu .

Atceli Wanie ad kat kampong time tuhh .
Aduhh sakit perut lahh pulakkk .
Lari laju laju pergi bilik air .

Tiba tiba moksu Wanie jerit dari luar tandas 

'Wanie ! Wanie !'

Dalam hati ,
 'Ape pulakk moksu nihh . Tengah sakit perut nihhh . Tunggu turn lahhh . Fisrt comee first serve ahh.'

Tapi kat mulut berani cakap,
'Ape moksu?'

Haha , hipokrit betoi perempuan nihhh .


KAU DAPAT 8A !

Hahhh ?! *dah denga , cuma nak penjelasan lebih baik*

Kau dapat 8A lahhh . Kawan kau baru call tadi !

Series ke ?

Haahhhhh !

Wuwuwuwuwuw ! *teruihh nangeh,wakaka*



Kahkahkahh , amacam ? Tak pernah di buat orng tuhh . Kau ado ? Takdo kann ?

Hhaha . Bangga kejap nihh .
Nasib Wanie tak melompat lompat dalam tandas time tuhh .
Kalau tak sia sia je patah kaki .
Tahun depan langsung tak bole pergi sekolahhh .

Baru ad akai .

Ya Allah , Allah saje yang tahu isi hati Wanie timee tuhh .
Bersyukur sangat tak tahu nak cakap ape .
Menangeh bagai nak rakk tahu .
Dalam setengah jamm lepaihh tuh baru berhenti .

Yeahhh !

Phieww , even dah semingu berlalu .
Tapi Wanie masih lagi tersenyum masa tido :)


P/S SPM ohh SPM ! Wait forr me :)

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Dunia sudah terbalik . Menyedihkannn . .




*jawab salam baru sambung baca okehh*



Mogok dengan mama nak bilik macam nihh .

Eh , halohaa readers !
Wahh pagi pagi lagi dah rajin nak menulis .
Maksud Wanie , MENAIP . Okeh baru betoi .
Hee :D
Btw , gambar di atas seriously takde kena mengena dengan title kita pagi nih okeh .

Sudahh sudah , straight to the point teruihh .
Tadi Wanie dengan RAJINNYA , pergi blogwalking dari satu belog ke satu belog follower Wanie .
Tiba tiba terjumpa satu artikel menarik lahhh .
Baca tittle ponn dh tahu kann ? Tepuk dada tanya hati lahh .

Yess dunia suda terbalik . Semakin berputar ia , semakin terbalik kehidupan manusia.



Amacamm ? Wadehekk !
Haha , kalau yang dok tengah minum atau makan depan laptop tuh kompem tersembur sembur benda yang korang mkan ye tak ?
Ishhh , habehh kotor belog Wanie . Haha !

Okehh yang berbaju melayu , ISLAM .
Yang pakai kot tuh , Wanie tak tahu lahh pulak . Yang pasti perkahwinan diorang nihh dekat Dublin .

Auchhh ! Terpikir jugak , ad jugak selera lelaki nak cium lelaki .
Ape , perempan jahat sangat kot sampai lelaki tak pandang perempuan dahh .
Boleh jadi kann ?
*tak sedar lahh pulak diri ni perempuan . kahkahkah !*

Tapi tak kesahlahh . Entry kali nihh bukanlah nak mengaibkann sesiapa ponn .
Tapi , sekadar pengajaran . Selamatkan lesbian dan gay kat uar sana sebelum terlambat and jadi macam nihh .
Kesian lahh dekat mama and abah yang dah bela dari kecik sampai besaq .
Bagi ajaran semua ckup sempurna , last last kahwin sesama jenis .
Nabi tak mengaku umat tahu .
Diulangi , NABI TAK MENGAKU UMAT .

Ini punn rasanya masih belum terlambat nak kembalikan si lelaki beragama Islam nih ke pangkal jalan .
Sama samalah kita doakan ye supaya semua gay gay and lesbian lesbian seduna kembali ke pangkal jalan .
Aminnn .

Okehlahh , dah kemaihh kemaihh beg nih nak balik Negeri Sembilan dua minggu .
Berasap lagilahh bontot Wanie duduk dalam kereta 8 - 9 jamm lmanya .
Phieww . Bajet macam Waie yang drive pulak kann ?
Hek elehhh .

Taktahu laah boleh menaip ke tak 2 minggu nihh .
Okeh lahh , i will miss you guys !

Last but not least , doakan Wanie lulus cemerlang PMR nati nahh .
Ketaqq lutut nihh woih !

Okehlahh see you soon .

Kbai . Salamm.

Smooch - smooch !



Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Nak post status kat facebook tolong jangan gunakan agama sebagai raih LIKE orang terima kasihh !


Ohh , post tittle terpanjang yang Wanie pernah ad .
Nvm , no time for joke okehh .

You know what *ciss , speaking ! Puihh ! Haha* , sejak akhir akhir nihh kan Wanie perasan ad lahh 50% dari friends dekat facebok Wanie yang update pasal Islamm . 
Okeh , itu Wanie tak kesah lah kann . Alhamdulillah lah kalau ramai yang nak update status macm tuhh .
Tapi ! Tadi Wanie ad round round satu facebook nihh .
Usha status dia dari atas sampai bawah .
Tiba tiba jumpa satu status nihh . Yang berbunyi .

' Siapa Islam sini tolong hit like . '

Auchhh ! Tetiba Wanie terpikir jugak . Memang Wanie mengaku Wanie Islamm .
Tapi , Wanie rasa macam annoying sangat status tuhh .
And dari ape yang Wanie tengok orang hit like dia tuhh , 150 plus  je yang like sedangkan friends dia beribu bagai .
Habehh yang tak like tuh bukan Islamm lah ye ?
Sebab awok sendiri yang cakap .

'Sape Islam sini tolong hit like . '

Wahhh , ini melebih lahh kawan . Byangkann berapa ribu lagi kawan awok tuh yang tak like . So diorang bukan Islamm ?
Hebakk lah awok .
Next timee , nak tulis status biar tangan tuh connect ke otak .
Okeh ?
Lagi satu , Wanie pelik lahh dengan awok tuh , desprate sangat ke nak LIKE ?
Sampai sanggup gunakan agama . Konon konon kalau guna agama tuhh mesti berpuluh ribu orang like kann ?
Tapi bahaya lahh awok . Beribu kawan awok kat facebook awok tuhh , tapi yang like cuma 150 plus plus je .
Sian lahh yang tak like tuhh . Tak sia sia kena cop bukan Islamm pulak .

Awok , sebelum tuhh saya ad pesanan dari penaja nihh .

MEMANG SAYA LOG IN FACEBOOK TIAP TIAP HARI SEBAB NAK LIKE STATUS AWAK PONN MACAM YANG AWAK SELALU SURUH !

So , awok paham ? Andai kata awok terbaca dan terasa lahh yang awok dimaksdkan tu adalah awok , cepat cepat berhenti dari mintak orang ramai KLIK LIKE STATUS AWOK TUH . Ad pahamm ?
Jangan desprate sangat ehh . Thank youuu :)
Wanie like status awok bila Wanie betul LIKE status tersebut . Takmaw ad paksaan pleaseee !

So renung renungkann dan selamat beramal :)

Nota Si Gadis PINK

Sorry lahh terlalu emotional sangat harini . Paseipa pon Wanie taktaw . Btw , terima kasih sudi baca leteran Wanie pagi pagi macam nihh :) Hee xD

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Heh , nak dapat duit dengan goyang kaki ? Joinlah CHURP CHURP ! :)



Ting tong ! Yeay , semangat gila nak menulis nihhh . 
Yeahh , CHURP CHURP !
Ape kebenda benda lah tuh ehh .

Setakat nihh baru dua orang lahh ad tanya Wanie ape tuhh CHURP CHURP .
Ehemm , Wanie takde lahh sehebakk orang lain yang tahu menahu pasal CHURP CHURP nihh .
Tapi so far yang Wanie tahuu pasal CHURP CHURP nih , tempat dimana kita boleh cari duit dengan hanya GOYANG KAKI .
Fulamakk ! Goyang kaki dapat duit tuhh .
Cepat goyang kaki ! Ad duit masuk takk ? Haha !
Haha , tak tak . Maksud Wanie , kita takyah susah susah nak kerja berat berat dekat luar .
Kena rajin promote link kita . Then , suruh orang klik link itu ini , tuptup dapat income .
Walawehh . Amacam ? Bunyi macam best takk ? Best kann ?

Nak joinn ? Jomm jomm . Rugi kalau tak join .
KLIK SINI YE SAYANG

Yeahh , bagi yang still new lagi tuh meh Wanie nak ajar sayang sayang semua how to use Churp Churp nih okeh ?
*Bajet nak speaking . Serrr !*

Ehemm ehemm . Dengar cakap cikgu baik baik ye murid murid .
*Bakal pengetua nihh . Haha ! Auww !*

FIRST STEP



Sila klik ATHORIZE WITH FACEBOOK dulu sebelum mara ke step seterusnyaa okeh .
Dah klik ?
Jommm tengok what next :)


Haa , then kalau keluar benda alah nihh sila tekan ape yang patut okehh .
Kat sini Wanie tak pasti lahh atceli wajib atau tak tekan ALLOW tuhh , tapi sebaiknya ALLOW lahh kan :)
Tapi ad setengah tuhh Wanie buatkan untuk adik adik Wanie takde keluar pulak benda alah nih .
Mungkin dah klik lebih awal kot .
So , jangan buat muka terkejut okeh kalau tak jumpa benda nihh .
Okehh , next next !

SECOND STEP


Haa , ni penting . Nanti ad pulak yang menangis tak boleh nak masuk sebab takde Twitter .
Haha , macam Wanie lahh harituh .
Tak sedar lah plak ad button SKIP bawh tuhh .
So , sape yang ad Twitter klik lah dulu ATHORIZE WITH TWITTER tuhh .
Kalau takmaw atau takde Twitter , teruihh tekan SKIP bawah tuhh okeh :)

THIRD STEP




Dah nak sampai step yang terakhir dahh nih . Cepat cepat kita habiskann .
Hahh , dekat step ketiga nihh , sayang sayang semua isi ape yang patut ikut kehendak Churp Churp nihh lah kan .
So , bila dah habehh isi and klik mana yang patut , apelagi tekan lahh UPDATE !
Yeaahh , anda sekarang scara rasminya menjadi ahli CHURP CHURP ! Gimme ten !
*contoh perempuan yang suka exited terlebih*

So sekarangg nih sayang sayang semua boleh dah lahh start sharing ape yang patut .
Oh yeahh ! Sbelum terlupa  Bukan sebelum . Maksud Wanie , Wanie memang terlupa ponn .
Wanie terlupa lahh pulak nak cerita dekat korang macam mana CHURP CHURP nihh berfungsi .
Okehh mai Wanie ceritakann .
*tarik nafas dalam dalam , hembuihhh*
Phiewww .

Churp Churp nihh berfungsi lebih kurang je macam Nuffnang . Tapi bagi Wanie CHURP CHURP lebih senang sebab kita cuma kena pergi promote dekat orang link kita .
Contoh ehh ?


Mula mula sayang sayang semua cari dulu button REWARDS dekat Chirp Churp korang tuhh .
Thenn , klik lahh mana mana campaign yang dia keluarkan nak mintak korang share .
Klik SHARE THIS !




Lepas dia bukak campaign yang korang pilih tuhh , korang scroll bar turun bawah sikit then akan jumpa mcam gmbar atas nihh kann .
So korang boleh pilih sama ad nak letak kat Facebook , Twitter , Yahoo , Blog and ape ape jelah icon yang ad kat atas tuhh .
Tak pon korang boleh je copy URL yang dia kasi kat korang tuhh then share kat wall orang mitak tolong klik .
Yang tuhh lagi senang .

Bila kawan kawan korang klik sekali . 20 sen akan masuk dalam earning korang . Itu kalau sorang lahh kan . Kalau korang share dekat 100 kawan korang , berapa bnyak korang boleh dapat seminggu ?
Tuhh baru seminggu , belum sebulan . Walawehhh !
Best tak best takk ?

Ape lagi . Jomm lah join sekali . KLIK SINI .
Lepas nihh takyah susah susah lagi nak cari kerja . Dok depan laptop lama lama ponn dapat duit dahh .
*Ciss ! Ayat macam serrr !*
Haha , okehlahh penat doh menaip . Ni entry paling panjang pernah Wanie taip .
Auchhh ! Sakit belakang . Sampai sini dulu .
Jumpa lagi nanti .

Kbai . Salam :)

Smooch - Smooch !

Nota Si Gadis PINK




Hei , penat menaip nihh. Korang tak join siappp ! Hhahaha :) Just kidding . Yang join tuhh terima kasih ye :) Yang tak joinn pon thanks jugak Wanie ucapkan sebab sudi singgah rumah PINK Wanie nihh :) Peace yo !

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Result PMR semakin hampir lahh wehh !


Hai si cantik , si hensem , si kacak , si comel dan banyak lagi SI lahh yang sewktu dengannya .
Hachuuuu ! Srott srottt !
*amik tisu lap hingus*
Tak senonoh betoi perempuan nihh . Wanie demam . Kesian kann ?
Huhu ,ade jugak yang nak mengasihani Wanie .
Haha , okehokehh . Wanie dah mula melalut sampai ke Afrika .

Straight to the point .
Sape budak PMR dekat sini . Cepat cepat ! Angkat kening .
Hah , yang tak angkat tuh bukan budak PMR le tuhh .
Haha ! 
Berdebar tak nak tunggu result keluar nihh ?
Kompemm la kann . Sama lahh kita ! *tru Boboi , Maharaja Lawak punya tagline*

Nampak gaya lahh kan , sekarang nih macm dah ad hint hint sikit kann pasal bila result PMR akan dikeluarkann .
Dekat facebook berlungguk lungguk orang dok update status kata 'result PMR akan keluar 22 Dec '.
Okeeh , mula mula memang takmaw caya . And kalau boleh taknak tahu ponn bila akan keluar .
Tapi last last Wanie percaya jugakk yang result PMR akan keluar 22 Dec .
Hahh ?!
Hehh ?!
Huhhh ?!
Jangan buat muka macam tuhh sayang , buruk sangat aihh . Haha !

Ye , nak taknak sayang sayang semua kena caya jugakk .
Tapi ! Wanie mintak korang janga percaya 100% taw yang result PMR akan keluar 22 Dec .
Cukuplahh kalau 78.9% .
Yang lebih lebih tuh simpan dulu .

Wanie percaya mesti 50% dari korang yang baca nihh akan cakap ,
'E'eleh takyah kerek sangatlahhh. Mana kau tahu result akan keluar 22 Dec.'
Betoi takk ? Angguk cepat !
Hermm , ramai yang angguk nampaknya . Haha !
Okehh jom usha usha ape yang Wanie dapat dari Mr . Google .


*Klik untuk tumbesaran*

Hah , ni bukti pertama . 22nd & 23rd December 2011 . Mknanya antara dua tarikh ni jelahh .

*Klik untuk tumbesaran*

Ni yang kedua . Nampk perkataan DIJANGKA tuhh ? Thats mean , belum tentu lagi okeh :)




Okehh ni last sekali . So howw ? Dap dip duppp tak hati korang ?
Same lahh kita !

Hhaa , menakutkan , mendebarkan , menyeramkann and macam lagi lahh yang Wanie nak tulis kat sini nak describe perasaan Wanie camne sekarang nihh .
Kompom perasaan kita sama kann sekarang ? Seminggu ponn tak sampai nak tunggu 22nd takponn 23rd Dec tuhh kan ?
*angguk angguk*

Phiewww . Berpeluh peluh kot sambil menaip nihh .
Tapi tak kesahlahh . Buat sembahyang Hajat banyak banyak , InsyaAllah . Allah akan bantu :)

Btw , Wanie ad rahsia sikit nak share dengan korang .
*Ciss , rahsia ke . Rasenye semua orang dh tahu kot*
Nvm , sharing is caring kannn ?
Cenggini *ayat baru* , kalau lah ad antara korang tuhh , ad kes macam Wanie , iaitu tak dapat menghadirkan diri masa amik result tuhh .
Yelahh kot kot kena balik kampung ke , ad hal ke kan .
Macm Wani , Wanie ad kat kampong Negeri Sembilann . Jauhh tuh . Mak sedara nak kahwin 25 Dec tuh .
Haaa , jemput jemput . Haha !
So , memang tak boleh lah kann nak pergi sekolah amik result . Tapi , dont worry .
Dont worry , be happy and smile with mee .
Walawehh , speaking .
Kita ad jalan pnyelesaiannya :)

Apelagi ! Jomm kita tengok result pakai SMS lahh . Dengar cerita check result ONLINE tak boleh dahh .
Entahlahh . Tapi SMS lagi senang kann ?!
Nak tahu cmne . Jomm belajar ye anak anak .

Kat sini ad dua cara boleh sayang sayang gunakan .




Cara PERTAMA
PMR <jarak> Angka Giliran dan hantar ke 15888

Contoh :- PMR PG___K___ dan hantar ke 15888

Cara KEDUA
PMR SEMAK <jarak> No Kad Pengenalan <jarak> Angka Giliran dan hantar ke 15888

Contoh :- PMR SEMAK 961201______   PG___K___ dan hantar ke 15888


Okehh , itulah kedua dua cara yang bole sayang sayang semua gunakan . Hah ! Cepat cepat ! Salin dalam kertas .
Haha .
Tapi Wanie nak ingatkan lahh jugak .

Dari ape yang Wanie dapat dari sumber sumber , ad yang mengatakan , jawapan bagi SMS yang sayang sayang hantarnih kemungkinan besar akan di reply keesokan harinya .
Yelah , bayangkan jelah .
Budak PMR kat dunia nihh berapa juta ?
Bayangkan kalau semua pakat dok guna khidmat SMS nihh ?
Memang JEM lahh jawabnya .
Okeh ? So , bersabarlahh bagi yang terpaksa menggunakan khidmat nihh .

Herm , so nak cakap ape lagi eh ?
Takde dah kot .
Last sekali , Wanie cuma dapat doakan kalian semua mendapat keputusan yang cemerlang .
Aminn !
Doakan Wanie jugak yea :)



Semoga berjumpa lagi !
Kbai . Salam !

Nota Si Gadis PINK




Sorry kena censored lahh Angka Giliran and No Kad Pengenalann tuh :)



Sumber :- OhCikguDotCom EncikNakal GvishnuDotCom BeliaMudaDotCom .
TERIMA KASIH :)



Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Muna , Wanie nak header free :)

 
 

Halohaaa . Cik Muna kita baik hatilahh harini .
Dia nakk kasi kita semua header free . Tapi macm biasa lahh ad terma dan syaratnyaa okehh :)


Taraa . Banner untuk segmen kali nihh .
So sekarang , Wanie nak kasitahuu Muna kenapa Wanie nanak header free .
Bismillahhirahmanirrahim . . .

Saya nak header free dari Muna sebab kalau Muna nak tahu , semua header yang Wanie guna bukannya asli dari tangan Wanie . Ini punn pergi round round kat Google sebab nak search header header comel . Teringin jugak lahh Wanie nak ad header yang official hak milik Wanie je and orang lain tak guna header yang sama . Nak buat header sendiri tak reti , harapkan download je Adobe Photoshop tuhh , tapi sentuh sekali ponn tak pernah . So , harap sangat Cik Munaa sayang nih boleh buatkan satu header kat Wanie ehh :)

Okehh itulahh sebab musabab Wanie nanak sangat header free dari Munaa . Hope sangat dapat header free tuh yea :)
Andai kata lahh Wanie dapat *andai kata* Wanie kalau boleh ad sedikit permintaan kat Cik Muna .
Kalau boleh Wanie nak header tuhh warna Pink and tulis She's Pink Lover :)
Bolehh ? Kalau tak boleh takpe . Tak kesahh :) Muna lebih kreatif , and Wanie serah everything kat Muna je :)
Kalau dapat tuhh dah cukup bersyukur lahh tuh kann :)
*apelahh Wanie nihh --'. Ayat macam konon konon dah dapat kann ? Haha ! *
Thankyouu Muna <3


 Munaa , nak say sorry sebab tak ikut ape yang Munaa nak . Muna kata 'tidak lebih 30 perkataan' tapi Wanie punya perkataan kat atas tadi melebih lebih . Sorry ye :) Btw , Muna form 3 kann ? Same lahh kita . Doakan kejayaan Muna kelak :)

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Menakutkan betul lahhh !




Dah jawab salam ? Alhamdulillah . Jomm sambung baca .

Halohaaaa sayang sayang Wanie semuaa . Wanie nak tanya sapa PMR candidates tahun nihh ?
Angkat tangan kanan . Tengok bawah ketiakk . Bau ketiakk wangi ke takk .
Haha ! Okehh , Wanie melawak je . Sekadar melepaskan tension yang dah berbuku buku di lubuk hati nih .
Walawehhh . Ayat mintak penyepak betoi .
*hentikan kemelalutan anda , Wanie*

Okehh , jomm series balik .
Tahukahh anda(budakPMR) , result PMR keluar bilaa ?
Tak tahu ? Wanie ponn tak tahu !
Kahkahkah .
*jomm ramai ramai baling telur dekat perempuan nihh nak ?*
Tapi kalau nak tahu Wanie sekarang nihh dah tak kesah lagi pasal BILA result PMR nak keluar .
Sebab ianya akan keluar juga kelak :)

PMR dahh lepas . Phiewww sangat melegakan .
Tapi RESULT PMR tak lepas lepas lagi nihh .
Nak dibandingkan PMR dengan RESULT PMR , RESULT PMR lebihh menakutann kan ?

Kalau boleh kann , malam nih Wanie nak tido . Lepaihh tuh mimpi result PMR dah keluar .
Then Wanie pergi amik result , dapat 8A ! Walawehh .
Esok pagi tuhh bangun tengok tengok dah naik Formm 4 . Sekolah pulak kat SBP .
Fulamakkkk ! Berangan kuat pus tinggi kalah Gunung Kinabalu betoi Wanie nihh .

Haha , series tak caya kena lalui saat saat macm nihh .
Tapi tak kesahlahhh . Itu semua pengalaman hidup .
Ad pahit manis nyaaa .
Ad susah senangnyaa .
And , ad jugak tawa nangisnyaa .
Yekannn ?
Sape setuju , angkat kening !
Yeaa , ramai betoi yang setuju nampaknyaa .

Okehokeh . Ape ponn yang terjadi , Wanie still kena amik result tuhh .
Celoteh lahh banyak mana ponn .
Lembaga takkan habaq kata sesiapa yang rajin update dalam belog dia pasal PMR tak perlu ambik result and dia automatik dapat 8A teruihh . Haha ! Kann ?
Takpa , tunggu Wanie jadi ketua lembaga pelajaran dulu baru ad undang undang macam tuhh okehh :)

Last sekali , Wanie cuma nak habaq , tak kesahlah bila ponn tarikh result PMR keluarr , yang pasti ia akan keluar jugakk .
Jangan fenin fenin . Nanti ana ponn sama fenin laah .
So , Wanie cuma dapat doakan semoga sayang sayang semua yang menjadi mangsa keputusan PMR 2011 akan berjaya dengan cemerlang . Aminn Ya Rabbal Alaminnn .
Doakan Wanie jugak ye :)

Kbai sayang sayang semua .
Salam :)

Smooch - smooch !



Pesan Wanie , pergi lari bilik air laju laju . Amik air semayang . P solat sunat banyak banyak . InsyaAllah , Allah akan sentiasa dekat dengan sayang sayang semua sampai tiba hari nak amik result . Tapi ! Jangan lupa dekat DIA pulakk ye bila dh lulus dengan cemerlang . Pluss , kalau tak lulus ponn teruskan mendekatiNya supaya peluang kejayaan yang mendatang sayang sayang semua dapat lalui dengan cemerlang . Ingat tuhhh !


Ad gaya Ustazahh takkk ?

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Sapa budak baik sini ! Cepat tekan link :)




Hye hye sayang sayang Wanie semua :)
Sapa budak BAIK dekat sini ? Cepat cepat , angkat kaki .
Hee xD
Sapa yang ad baca entry Wanie yang lepas lepas ?
Alahh , entry yang mintak tolong sayang sayang tolong klikkan link link yang Wanie kasi tuhh .
Yang nih >KLIKSINI<
Haa , ingat dahh ? Sayang hampa 100 kali lahh .

Okeh entry kali nihh ponn ad persamaan dengan entry yang lepas tuhh .
Takkan Wanie nak salin balik sebijik sebijik ayat Wani dalam entry yang lepas tuh pulak kann ?
Kalau nak tahu ape kes Wanie dok mintak tolong sayang sayang semua nihh .
Rajinkan tangan sayang sayang semua untuk klik >SINI<

Dah tahu kann ape kes ?
Jomm kita mengKLIK link ink bawah nih ye sayang sayang semua .
Sayang sayang semua baikk kan ? Muah muah lah sapa yang klik :)

>TEKANSINI<
>PICITSINI<
>TEKANLAGI<
>DANLAGI<
>RELAKS,SATULAGI<
>OKEH,HABEHHDAH<

Nak tahu something tak ? Wanie nak kiss kiri kanan lahh sape yang klik link link kat atas nihh tadi :)
Muahmuahh :*
Okehhlah , yang sekadar membaca and tak klik tuh takpe , Wanie tak kesah .
Still nk say thanks sudi singgah and baca entry kali nihh .
Yang klik enam link kat tdi nihh , Wanie akan sentiasa doakan kejayaan sayang sayang semua dunia dan akhirat . Aminn .
Sebab satu klik sayang sayang semua menyumbang sedikit sebanyak dekat Wanie , and Wanie dapatlah buktikan dekat mama and abah yang duduk depan laptop lama lama ponn boleh dapat duit .
Then , Wanie takde lah selalu kena halang everytimee nak online and update belogg :)
See , betapa besarnya erti satu klik sayang sayang semua .

Okehlah sayang sayang semua .
Sampai sini dulu entry kali nihh .
Jumpa lain kali , InsyaAllah :)

Kbai . Salam .

Smooch - Smooch !

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Contest Candid Time :)




Halohaaa , lamanya tak join mana mana contest kann .
Yelah Wanie nih kadang kadang tuhh jumpak jugak contest contest yang dianjurkan bloger blogger kat home .
Tapi , bila tengok tarikh tutup , dah lepas daaa !
Haha , apelah .
Tapi Alhamdulillah . Contest nihh akan ditutup pada 13 . 12 . 2011
Awesomeee !

Okeh takmaw banyak cerita . Ni banner bagi contest nihh .



Untuk memudahkan sayang sayang semua , Wanie dah link kan gambar di atas terui pergi tuan empunya belog yang comel tuhh :)

Jadi dengan berbesar hatinya , Wanie nak pertaruhkan gambar candid Wanie yang sangatlah buruk pls kelakar kat bawah .
*Yelah , tak semua candid itu comel. Haha !*


Wanie yang berkebaya hitamm . Atceli time ni kitorangdah memang ready dah nak posing posing tangkap gambar . Tiba tiba kawan Wanie *berbajubiru* dia boleh crita pasal boyfriend dia pulak . Haha ! Jadi Wanie ponn pandang dekat dia and dengar storyy morry dia tuhh . And ini lah yang dah terjadi . Reaksi Wanie macam interesting gila kann dengan cerita dia ? Memang interesting ponn . Haha !

Boleh tak kalau nak pertaruhkan lebih dari satu gambar ? Kalau boleh . Wanie nak bubuh satu lagi gambar nihh . Kalau tak boleh Wanie tetap bubuh . Tapi ikut Cik Muna comel lah decide mana satu nak amik antara gambar Wanie nih eh ?


Okeh ni second candid picture . Buruk kann ? OhMakGiant(OMG) Kelakar gila tengok gambar nih banyak banyak kali . Wanie yang hujung sekali tengah terkengkang tuhh . Entah bila kawan Wanie tangkap Wanie ponn taktaw . Time nihh kat dalam kelas tengah main apekebnda benda alah tuh entah . Sumpah best :) Tapi Wanie tak caya buruk bebenor rupa Wanie bila main benda alah nih . Haha !

Okeh last one pleasee Cik Muna yang comel ? 
*cewahh membodek gila! Btw , mmg Cik Muna comel :)*


Sebelum tuhh , Wanie mintak abaikan amat yang kat sebelah Wanie tuh . Series kitorang kawan je eh . Okeh sambung . Seingat Wanie time nihh Wanie tengah bebai kot . Eh , entahlah . Wanie lupa pulak . Ini memang real punya candid . Seorang perempuan yang ayu macam Wanie adalah mustahil untuk menarik seluar sedemikian sewaktu bertangkap gambar . HAHA ! Ayu ? Euw euww. Jangan muntah ye Cik Muna Rahimah :)

Okeh , tu lah ketiga tiga gambar yang Wanie dengan beraninya pertaruhkan . Menang atau tak Wanie tak kesah . Sekadar mencuba nasib. Menang Alhamdulillah . Tak menang , masih punya peluang yang lain bukan ? Okelah . Ni dua sayang sayang Wanie yang Wanie akan tag .



Kbai . Salam .
Smooch - smooch !




Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Ini ENTRY nak kumpul duit lahhh . Tolong Wanie pleaseee ?



Hye sayang sayang Wanie !
Hikhik ! *gelakgedikmintakpenampar*

Hehe , Wanie ad permintaan nih . Sebelum tuhh entry kali nih bukan lah entry untuk cerita ape ape .
So yang rasa nak macam entry kali nih membosankan .
Takpe , boleh out dulu dari page nihh . Bukan menghalau . Takut sayang sayang semua rasa mcm annoying lah pulak bila bukak entry kali nihh . Okeh ?

Okeh , Wanie saja nak mintakk tolong sayang sayang semua harini .
Sayang sayang semua baik kannn ?
Sayang sayang semua comel kann ?
Sayang sayang semua cantik kann ?
Sayang sayang semua hensem kann ?
*wahhh, pandai membodek!*

So Wanie sangat sangat sangat sangat perlukan bantuan sayang sayang semua .
Cenggini ceritanya , nak dijadikan cerita , Wanie nih suka lahh sangat twentyfourhour duduk depan laptop .
Alahh , bukan buat ap ponn . Hapdet belogg je .
So , perbuatan Wanie nih sangat sangat lah menyakitkan mata mama and abah Wanie .
Diorang cakap takde faedah duduk depan laptop lama lama . Bukan dapat ap .
Tiap tiap kali Wanie bukak laptop je , mesti ade je benda yang nak mama cakapkann .

So , entry nih nak mintak tolong korang untuk Wanie tunjukkan kat mama and abah yang sebenarnya , duduk depan laptop lama lama boleh dapat duit dengan senang .
Takyah nak kena buat kerja banyak banyak . Suruh kawan kawan klik teruihh masuk duakupang . Haha !

Jadi , Wanie nak mintak lah sangat sangat sayang sayang semua klik link link kat bawah nih untuk dapatkan bukti tuh and tunjuk kat mama and abah .
Satu klik sayang sayang semua sangatlah Wanie hargai .

Thankyouu .
*Hanya KLIK! Tak perlu buat ap ponn seperti LIKE , SHARE or what so onnn lah .*

>TEKANSINI<
>PICITLAGI<
>TEKANTEKANTEKAN<
>NI KHAS UNTUK YANG NAK JOIN SEKAKI<
>DAN SINI<

Untuk yang dah klik link link tadi , terima kasih banyak banyak !
Sayang korang sangat sangat !
Yang tak klik ponn Wanie sayang jugakk sebab sudi singgah mai belog Wanie and baca entry nihh .
Muahh muahh !

Kalau ad yang nk ganjaran sikit tuh bila dh klik . Nanti Wanie kasi eh bila dh cash out duit .
Okeh , sampai sini je kot .
Taktaw nk kata ap dahh . 
Kita jumpak next entry okehh.
Kbai . Salam .

Smooch smooch !



Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Say HELLO to DECEMBER and RESULT PMR :) Grr !




*jawab salam baru boleh baca yea sayang*





Olaa guys , harini 5 December dahh . Ermm , rasenye tak lmbat lagi kann nak ucap kann Welcome December ?

Haha , sebelum nih dah ingat dah nak tulis entry nih tapi tak kesampaian atas sebab sebab tertentu .
Nevermind , Allah masih panjangkan umur Wanie untuk menulis harini .
Alhamdulillah .
Cepat ucapkann ALHADULILLAH ramai ramai sebab masih dipanjangkan umur sampai harini and sampai saat ni .

Yess ! Itu baru intro . Belum perenggan kedua ketiga lagi . Haha !
Dah macam jawab exam PMR Bahasa Melayu Karangan C pulakk --'

Dushh ! Cakap pasal PMR . Teeeeeeet !
Takut , gementar , menggigil , seram and yang sewaktunya lagi lahh Wanie dok rasa sekarang nih .
Phieww , berpeluh peluh bila teringat pasal benda nih .
*lap peluh yang bercucuran*

Okeh , yang penting sekrang nih Wanie penat dah nak tanya ke hulu ke hilir bila keputusan PMR nak keluar .
Ad yang kata 16 DEC . Ad jugak yang bagitaw keluar 26 DEC .
And yang last Wanie dengar result akan keluar 25 DEC .
Grr ! Pleaseee lah . Jangan buat saspennn .

Kalau tak tahu buat tak tahu okeh , duduk diam diam and jangan cakp banyak .
Ni tak , heboh sana sini . Bagitaw itu bagitaw ini . Kalau kempem takpe . Dushh !
Memang lah Wanie boleh tutup telinga buat buat taktaw pasal benda nih .
Tapi gitaw Wanie hati mana yang boleh duduk diam kalau nak kena pikir pasal permintaan mama and abah .
OhMakGiant (OMG) !

Nie labih seram dari filem filem seram yang ad kat dunia nih . Phiewww !






*click for enlarge*

Ni kes lain pulakk . Susah betoi lahh .



Ana fenin la , ana fenin la .
Kann dh jadi orang Arab daah .

Okeh takpe . Bila ponn tarikhnya Wanie tetap akan ambik result tuhh nanti kan ?
Sudah sudah . Kita stop pasal nih sampai sini .

Takmaw fenin fenin pasal benda ni lagi .
Enjoy kann diri anda sebelum anda dienjoykann :)
Hebakk dak ayat Wanie ? Haha !

Okehlah , untuk semua Form 3 yang mengalami perasaan yang sama macm Wanie .
P lari masuk bilik air sekarang , amik air wudhuk , then p Solat Hajat banyak banyak rakaat .
InsyaAllah , Allah akn ad menenangkan hati sayang sayang semua .

Biarlah gambar nih teruihh menjadi tanda tanya orang ramai , sampai lah satu masa keluar kat berita bila tarikh PMR akan keluar .



Okeh lah sayang sayang semua . Wanie nak pergi menunaikan ape yang wajib dulu .
Jumpa lagi okehh next time .  InsyaAllah .

See you next time ! Muah muah !
Kbai , Salam .

Smooch - smooch !




Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Hari nie 1 DECEMBER lah :)









*Jawab salam dulu nahh , dose tak jawab*

HYE HYE and HELLO sayang sayang Wanie semua ! *nada happy yang teramat sangat*

Harini sharp 1 DECEMBER 2011 ! Walawehh . Lama da Wanie dok tunggu harini . Happy sangat nihh .
Paseipa nahh ? Haha ! Eh , hello ! Pergi usha dekat ABOUT ME  Wanie kat sebelah kanan korang tuh .
Ha . . Sayang sayang semua da tengok ? Birthday Wanie lah ! Birthday yang ke LIMABELAS tahun . Hee xD

Walawehh , macam tak caye . Cepat gilaa masa berlalu . Rasa mcam baru semalam je Wanie sambut birthday Wanie yang ke EMPATBELAS . Tik tok tik tok masa berjalan , harini nie dah sambut birthday Wanie yang ke LIMABELAS pulakk .

Nevermind , abaikan benda tuhh . Ape ape ponn , Wanie cuma dapat memanjatkan rasa syukur ke hadrat Illahi sebab memanjangkan umur Wanie sampai tua macam ni .

Haha ! Grr ! Macm tak caya dah tua .

Heh , kenapa Wanie selalu tunggu saat saat nie eh ?
Haha ! Sebab . . . 

Time nie lah satu satunya time , secara tiba tiba henpon Wanie akan masuk berlungguk lungguk mesej .
Haha , kalau tak sebelum sunyi je . Kalau ad mesej ponn dari MAXIS . Grr ! Boyprengg takdak nak mesej .
Haha . Lawak yang tak lawak :)

Eh , and tak lupa jugak . Harini jelah satu satunya hari yang boleh membuatkan notification Wanie dekat facebook jadi banyak ! Yippie . Wanie suka . Wanie suka .
Yelah , sebelum nih ad jugak noti , tapi takat 20 , 21 tuhh ade lah jugak .

Camno den nak buek , den bukan artis . Haha !
*okeh , melalut sebentar bersama ZigZag*

Whatever lah , yang penting kat sini Wanie nak say THANKYOU SO MUCHIE MUCHIE  dekad semua yang sudi singgah dekat page Wanie and then wish Happy Birthday . Sumpah Wanie terharu sangat ! Series nihh .



click for enlarge :)

And nak say thankyouu jugak lah untuk yang sudi mengTAGkan nama Wanie kat dalam status korang tuhh .
Terasa popular sat ad dalm status orang . Haha , sayang hampa gila gila lah .


click for enlarge :)

Aida kuu sayang , thanks for the wish :)

and also


click for enlarge :)

Budak comeh Finie nih . Haha ! Awal 2 jamm before 1 Dec dia dh wish . Thank you so muchh !

And ad jugakk yang sampai buat satu entry untuk Wanie . Walawehhh ! Gila ah . Sumpah terharu gila bak hangg !


click for enlarge :)

Okeh Wanie hambekk half je . Nak penuh pergi belog si comel nih yea . ILOVEYOUSOMUCHLAH NADIA !


Wajib klik and follow dia eh :) Hee xD Promote sayang Wanie nihh sat .

Haihh , ape ponn dalam banyak banyak wish . Wish paling berharga buat Wanie , mestilah dari . . .
BOYPRENGG ?!
Haha , takdelah . Of course lah dari MAMA AND ABAH yang tercinta .
Muah muah abah dengan mama kiri kanan .

Yang wish dalam phone pulak , HAHAHA ! Sorry takleh nak reply .
Den takdo kedit nak reply la . Sorry nahh :) Nway , thank youu nahh !

Haduihh , penat menaip nih . Seronok menjalani hari bahagia nih dengan family .
So , sampai sini jelah eh . Wanie nak krohh krohhh dulu .
Nak mimpi yang indah indah . Haha !

Thanks lagi sekali Wanie ucap sebab sudi wish .
Muah muah ! Kiss hampa kiri kanan .

Kbai , Salam !

P/S Entry macam artis dapat wish birthday dari peminat kann ? Haha ! Sorry kalau poyo sangat entry kali nihh . Exited sangat . Bukan selalu jadi artis . Setahun sekali je .

P/S Tahun ketiga Wanie tak dapat call dari Negeri Sembilan . Rindu nak dengar suara arwah nenek wish kat Wanie ' SELAMAT HARI JADI SAYANG ' kat dalm phone . Okeh Wanie . Stop it . Takdir Allah takde sapa dapat melawan .

P/S Sayang Wanie dakk ? Tolong klik >SINI< sat and tekann LIKE . Boleh ? Tak boleh takpe . Takde paksaan . Ngee :)


Smooch - smooch !

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Eh , Abang Ben Shaari punya birthday lah !



Haloohaaa . .
Wahh Wahh Wahh . .
Harini ad birthday someone la . Someone yang Wanie adore sangat belog dia .
Sumpah superb :)

BEN SHAARI

Yeah , tawu kenapa Wanie adore dia ?
Pergi lah bukak belog dia . Kompem selepas beberapa minit korang akan kata . .
'Belog nih wajib usha tiap tiap hari lah ! Sangat superb. '

Sumpah Wanie tak tipu lah . Pergi je klk kat nama dia tuh eh .

Btw . .

HAPPY BIRTHDAY ABANG BEN SHAARI

dari anak Penang ,

NUR SYAZWANI SHAARI

Eh , nama ayah kita sama . Haha ! Okeh stop melalut . Tapi memang sama ponn :)

Mana Wanie tawu harini birthday dia eh ?

Satu benda yang mustahil kalau Wanie taktaw , dia kan abang Wanie .
*K , henti berangan . Nama ayah je sama. :) *

Tak tak . Abang Ben Shaari nih kann belog dia meletup meletup .
Dekat new feeds Wanie penuh dengan entry yang sama iaitu
'Happy Birthday Ben Shaari'

Jadi takmaw lh melepaskan peluang untuk wish untuk abang Ben nih jugakk .

Haha , so akhir kata dari Wanie untuk Abang Ben .

Semoga panjang umur dan dimurahkn rezeki. Semoga belog abang Ben akan teruihh maju ke hadapan . Semoga abang Ben berjaya dalam hidup . Semoga abang Ben gembira di samping keluarga . Dann , semoga abang Ben terus succes dalam apa bidang yang abang Ben ceburi .

Aminn .

*Punyalah banyak SEMOGA. Mengada ngada betol .*

Okeh nvm , itu ikhlas dari Wanie adikmu yang comel nih .
Haha ! Hope dapat jumpa abang one day nanti .

Kbai , Salam :)

Salam sayang dari ,

- Syazwanie Shaari - 

Smooch - smooch !



p/s nahh kek pos dalam belog je . Nak kasi betol betol tak bole. Hee xD

p/s/s Eh , harini birthday abang Ben , esok 1 DECEMBER birthday Wanie !

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Tips A Day : Opsss , aku lupa apa link belog hang tuh . Bagi balik bole dak ?




Baca header balik rasa mcm terlalu kasar ayat tuhh .
Yes , sangat kasar . Tapi itu kenyataan .

Ad sesetengah dari belogger belogger kat sini yang terjadi kes mcm nih kann ?
Sepuluh kali dh rasanya bagi link belog kat kawan korang tuhh tapi masih tetap mintk link belog setiap kali diorang nak baca entry terbaru .
Grr ! Sape tak bengang kann ?

Korang tawu kenapa jadik mcm tuhh .
Itu disebabkan oleh KEPANJANGAN LINK BLOG korang yang melampau .
Yeah , itulah jawapan dia .
Link belog korang tuhh terlalu panjang lah sayang .
Sangat panjang and susah untuk kawan kawan lain mengingatinya .
Tadi , tiba tiba tangan Wanie nie TERrajin pulak nak belogwalking kat belog orang . So , masuk satu belog nih .
Humang aihh . Sampai penat lah mata ni nak membaca link belog dia .

Contoh contoh link belog yang boleh meletihkan mata macm nie lah . Eh tapi jangan pergi cari pulak . Tak wujud ponn atceli belog belog nih , sekadar contoh je okeh :)

- maksyamasakmasaklmakciliapimmangsedap.blogspot.com-

- sayasukamakannasicicahsambalbelacan.blogspot.com -

- hanya.aku.cinta.engkau.seorang.sayang.blogspot.com -

- hati-saya-bukan-untuk-dimainkan-grr.blogspot.com -

Haa . . Tulah contoh contoh link belog yang susah sikit untuk dihafal orang lain .
So , ape lagi , cepatcepatlah pergi tukar link belog tuh sekarang . 
Kalau link tuh senang yang amat , Wanie jamin visitor sayang sayang semua mesti meningkat lepaihh tu .
Yelah , link dh simple kann .

Okeh , link belog Wanie sendiri ponn tak terhafal dek orang lain ad hati bagi tips .
Takpe , sharing is caring kann .
Nanti Wanie bagi tips lain okeh sayang ?

Kbai , Salam .

Smooch - smooch !

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Rindu . . Serindu rindunya . .




*Jawab salam Wanie dulu pleasee*
Walawehhh ! Tittle post kali nih kalah lagu jiwang lah pulak .

Okeh , Tittle kali nie takde kena mengena dengan boyprengg , girlprengg or whatever preng yang ad dalm dunia nih .
Wanie cuma rindu nak hapdet belog yang comel mcm Wanie nih jelah .
Plus , Wanie rindu nak blogwalking dekat belog orang sambil kata 'Hai , Wanie sayang korang!'
*K , ayat sumpah mintakk penerajang orang*

Bukan Wanie malas dh nak hapdet belog nih . Eh tak . Tak .
Masih rajin lagi nihh .
Cuma tidak mempunyai kesempatan waktu nak mengLOG-INkan kat www.blogger.com nie.
*K , lagi sekali minah nih ckap mcm nih , kita baling telur rmai rmai kat dia*

Hee xD Ateli Wanie ad tetamu kat rumah nie . Tetamu dri jauh tuu .
Dari Negeri Sembilan . Pulak yang datang rumah tuh memang tk pernah menjejakkan kaki kat rumah Wanie . So , pembentangan karpet merah adalah wajib Wanie bagi kat diorang kann .
Cuma sekarang nie je Wanie ad time sat nak log-in sebab diorang tengah tengok bola .
Then lepaihh tengok bola teruih diorang tido . Okeh lah tu .
Boleh lah nk bermanja manja dengan belog Wanie nih sat .
*K , gedik!*

HAHA ! Smpai sini jelah kot .
Dapat lepas rindu kejap pon dh cukup berbaloi .
Lain kali Wanie hapdet lain okeh bila family dh balik Negeri Sembilan .
Tawu tawu . Korang sedih sebb Wanie tak dapt nk log-in sangat .
Tapi tunggu jelah okeh sayang sayang semua .
*menyampahbilatulismcmnih*

Okeh okeh . Stop melalut sampai sini dulu .
Melalut lain kali pulak .
Kbai sayang sayang semua . Salam :) <3

Smooch- smooch !

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Tips A Day : Virus ? Shuhh shuhh ! Cepat jomm buangkan .









Ni sangat parah . Belog Wanie baru kena VIRUS petang tadi . Grr !
Sebab tuh ang Wanie lama sangat tak HAPDET belog pink Wanie yang comel nih .
*K , perasan sebentar bersama KitKat*

Hei , sapa yang suka dengan VIRUS nih ?
Memang tak waras lah orang tuhh .
So , Wanie baru je merajinkan diri mengeSEARCH 'macam mana nak buang virus dari blog' dekat Google .

Haha , amacam ? 
Benda yang Wanie search sangatlah skema ayat dia .
Ouh okeh , abaikan . Nanti cerita panjang pulak .

Meh Wanie ajar sayang sayang semua mcm mana nak buang virus lahaknat tuh dri belog korang yang comel tuhh oke ?

Step di bawah WAJIB diikuti :)

  1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML
  2. Tick Expand Widget Template
  3. Keyboard tekan CTRL + F laju laju . *memudahkanpencarian*
  4. Taip NIKBIR atau RIPWAY atau MOMMYPINKY85
  5. Tak jumpa ? Untick Expand Widget Template tadi pleasee
  6. Okeh , kalau dah jumpa link tersebut , cepat cepatkanla diri korang delete link virus tuh :)
Delete ajelah eh link link yang berkaitan dengan tiga virus comel kat atas tadi tuh eh .

Dah delete jangan lupa save pulak . Kalau tak sia sia je usaha korang yang korang buat tadi .

Hah . . Belog Wanie dapat diselamatkan . Syukur . Korang bila pulak ? 
PERGIBUANGVIRUSTUHCEPAT !

Salam sayang dari Wanie :)

Smooch - smooch !

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Tips A Day : Orang takmaw baca entry kita ? Kenapa ?





Hye sayang sayang Wanie semua .
Harini Wanie bosan sangat sangat . Jadi ape lagi kann .
Bukak laptop and search www.blogger.com , publish entry baru !
Yeahh , macm panjang sangat kan tajuk entry kali nie ?
Nevermind . 

Kenapa eh ad sesetengah blogger takpun orang luar susa sangat nk masuk belog kita and baca entry kita heh ?

Okeh , Wanie kasi lah sikit sebab kenapa :)
Baca baik baik ye si kacak dan si cantik :)

-  Grr ! Entry ni panjang sangatla malas nak baca -

Haa , ad paham tk dengan statement Wanie tuh ? Itu bermaksud ad sesetengah orang malas nk baca entry kita adalah disebabkan entry tuh terlalu panjang melayut . Kalau panjang tu dh satu hal , lagi satu hal , ayat korang terlalu lah formal and tak ubah macm karangan C PMR punya level . Okeh ? So , elakkn entry yang terlalu panjang and ayat korang jangan terlalu baku sangat okeh :) Ha , sebelum terlupa , kalau dh panjang tuh takpelah , dh mmg nk panjang kann , tapi make sure korang buat PERENGGAN nahhh . Itu sebaiknya :)

- Shortform yang MELAMPAU -

Okeh , Wanie paling tak suka orang kuat guna shortform nih . Kalau sikit skit tkpe . Contoh mcm nih - Ak suka ko yg lma . Bkan yg sekarg . - Okeh , ni masih boleh dibaca . Nvermind . Ni tak kesalah sgt kann . Tapi Wanie taktaw lah kenapa ad setengah orang suka tulis shortform yang melampaui kebatasan . Contoh eh ?




Unx tow x y Q mang skew kt unx . Wat unx x pewnarh terpikew psy niew ? Q bnchi unx . 



Ha . . Ni conto terbaik Wanie pernah dapt and baca kt status orang . Benda sebenar dia nk kasitaw is ,



Ang taw tak yang aku memang suka kat hang . Awat hang tak pernah terpikir pasal nih ? Aku benci hang .
 Oke ad paham ? Itula yang dinamakn shortform yang melampau . Sumpah Wanie tak paham ap yang nk diperkatakan oleh sedara kita nihh . Smpai Wanie naik mnyampah everytime nama dia naik kat home Wanie sbb malas nk baca status dia yang superb duperb menyakitkan tuhh . So , kurangknlah penggunaan shortform ye sayang , Wanie jamin orang akn rilek plus santai bila baca belog korang :) Trust me !

- Terlalu kerap mengePOST entry yang penuh dengan cacian -

Hohoho ! *santaclaus* Ni sebab ketiga . Yes , antara sebab yang penting jugaklah knapa orang takmaw baca entry korang . Suka sangat post entry yang penuh dengan perkataan perkataan yg melucahkan . Phieww . Okeh , kalau fikir logik , memang betul korang tulis entry mcm tuh sebab korang melalui hari korang yang tak berapa nak indah kann ? TAPI , takkanlah sampai setiap hari yang korang lalui selama nih semuanya tak indah ? Sampai kan your one whole blog penuh dengan entry caci maki . Kann ? Fikit fikirkanlah ye :)

- Mak oi , keciknya tulisan ! -

Buat ap entry korang best tahap kronik tapi tulisan kecik mcm anai anai ? No use okeh ! Tak semua orang ad kebolehan membca tulisan kecik cik adik and cik abang oi , so , rajin rajinkanlah diri tuh nak pergi setting  kan balik tulisan entry korang tuh supaya jadi lebih besar , Okeh ? Kerja senang kann ? Tak susah ponn .

Nah contoh tulisan kecik yang comel tapi tak digemari orang ramai 

Hai sayang sayang Wanie semua .
Harini Wanie tak berapa nak sihat lah .
Sebab Wanie tengah demam nihh .
Demam rindu . HAHA !

Sakit hati kann ?

:: So , dh tawukann kenapa ad sesetengah orang susah sangat nak masuk belog and baca entry kita ? Nilah antara sebab dia . MAd banyak lagi rasanya . Tapi nie je yang Wanie dapat korek korek and cungkil cungkil dri Internet okeh . See ya ! ::

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

Bila Wanie jatuh CINTA :)




Alohaaa readers :)
Hee xD Hikhik ! *gelakgedikmintakpenampar*

OhMakGiant(OMG)
Satu dunia wajib tahu nie . Wahahaha . Satu dunia gitu .
Mcam VVIP pulak sampai satu dunia kena taw .

Okeh , straight to the point .

WANIE JATUH CINTA

Wanie jatuh cinta ? OhMeGud(OMG)
Ha'ah Wanie tengah jatuh cinta sekarang nie .
Wanie taktaw sejak bila perasaan nie mula muncul . Tapi , tadi waktu tengah feeling dengar lagu Harga Diri - Wali Band , secara tiba tiba Wanie terbayang bayangkan si kacak Wanie tuh yang datang and nyanyikan lagu tuh kat Wanie and lepas tuh dia bagi coklat plus bunga , then kat atas bunga tuh ad ucapan ILOVEYOU .
*K , Wanie kuat berimaginasi*
Tapi ini serious , Wanie ponn taktaw mcm mana boleh terbayang sampai mcm tuhh sekali .

Maybe sebab sejak akhir akhir nih Wanie selalu chatting and on call dengan si kacak Wanie setiap malam .
First first , Wanie sumpah tak rasa ape ape ponn pasal perasaan nih .
K , dia boyfriend(kawanlelaki) Wanie and and tak pernah terdetik perasaan nak menyukai si kacak nih .
Itu yang Wanie selalu cakap dalm hati everytime terbayang wajah si kacak depan mata .

Okeh , bila fikir fikir balik , Wanie rasa sekadar menyukai dia ajelah yang termapu .
*Fuhh , ayat!*
Yelah , dia ramai peminat nahh . Then dia tu dahlah satu batch dengan Wanie , and satu sekolah pulak tu .
GRRR !
Wanie takmaw dah lah nk suka kat budak sekolah sendiri . Satu form tawu memang tak best .

Lagipun , Wanie memang dh bertekad takmaw dh lah nak cintan cintun nihh .
*Fuyohhh*
Okeh , itu permintaan dari mama and abah sendiri . Stop dari mengkapelkan diri dengan orang lain .
Sebagai anak Wanie laksanakan permintaan tuhh .
*Cewahhh , anak mithali*

So , nak taknak Wanie cuma boleh simpan perasaan suka nih kat si kacak secara diam diam .
Sob sob :'(

HAHA !
Okeh , stop it . Sekadar melepaskan ap yang tersimpan kat buku hati nih dekat belog Wanie yang pink nih .
Sorry , kalau Wanie emo plus jiwang semacam . Okeh , suka buat teruk .

Okeh lah si cantik dan si kacak .
Sampai sini je lah Wanie update dulu .
Next time kalau rajin Wanie update lagi .

Kbai , Salam .

Smooch - smooch !

p/s taktawu motif utama entry kali nie . walaweeh meroyan --'

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

 
Segala Yang Tercatat Di Atas Adalah Hak Milik Si Gadis Pink