K , nak mogok dengan mama :D




Wanie mogok ! Yes mogok . Em Oo Gee Oo Ke . MOGOK !
Reti eja dakk nih ? Kenapa kenapa ?


K tengok dah gambar comel kat atas ?
Comel kann ? Takpe Wanie tahu lame dah .
K fullstop . Terkeluar topik pulakk .
K , takkan dengan gambar nih pon nak mogok pulak kann ?
Heh , dengar lahh story morry Wanie nihh .

Alkisahhh . .  *mereng*
Tadi balik je dari sekolah , teruihh campak beg masuk bilik .
K macamm biasa , tiap tiap kali balik sekolah Wanie akan mandi , tukar baju , makan and bla bla bla dulu lahh kann .
After siap semua rutin harian Wanie tuhh , Wanie akann bukak laptop , pasang HDMI then click folder Shaheizy Samm .
Dalam folder tuhh penuh gila dengan movies movies yang Sam berlakon .
K , i'm the one of his fann . Fanatic fan !
Problemmm bro ? *K english Wanie sangatlah broken!*

Contoh filem eh ?
Puaka Niyang Rapik , Sekali Lagi , Bini Biniku Gangster , Aku Bukan Tomboy ,Kongsi and bla bla bla lahhh .
So , nak dijadikann cerita *lorh , baru nk start cerita rupanya . Td tuhh intro je :D* Hari Jumaat dalam schedule Wanie sepatutnya kena tengok cerita Aku Bukan Tomboy .
Ohmyyy ! My fav movies . So , akibat ketidaktahanan Wanie nak tengok movie tuhh , dengan tak mandi , baju sekolah tak tukar , sembahyang Zohor tak selesai lagi , nasi ponn tak dijamah , teruihh pasang movie tuh and duduk atas sofa macam dalam gambar di atas :D
Sekali mama Wanie datang , dengan muka macam singa betina baru lepaihh break dengan singan jantan , opsss !
Mama ponnn mempotpetkan lahh diri beliau dekat Wanie . Dan Wanie ponn terpaksa lahh mendengar setiap butir bicara mama Wanie yang comel tuhh .
Habeh bla bla blaa mama mempotpet . Tetiba keluar warning dari dia .
NO SHAHEIZY SAM FOR 2 DAYS !
OhMakGiant ! Oh mama , kalau mama nak denda kakak ketuk ketampi ke , lari satu taman ke I dont mindd .
But pleasee jangan halang Wanie dari tengok aksi comel Sam tuhh .
Then , mama tetap dengan keputusan dia NO WAYYY !
K foineeeee !'
So , selama dua hari nihh jugak Wanie mogok dengan mama .
Mama ponn mcm buat tak kiesahh je tengok Wanie mogokk .
How dare youuu .

Then till now Wanie still dalam proses penghalangan monoton movies Sam .
Nevermind , tomorrow seglanya akan berakhir .
Chill Wanie , 12 hour start fromm now then you're freeee !
Gothchaaaaaa !

Tak sabar nak tunggu hari esok .
And punishment nihh Wanie akan ingat sampai bila bila .
Plus Wanie takkan lupa dahh nak mandi , tukar baju , solat and makan before tengok movies Sam .
Homework ? Itu belakang cerita ahhh .
Hohohoho . Kejamm dak ?
Sebab tuhh esok tuh selalu tak siap homework . K tak selalu . KADANG KADANG je :D

K lahh , nak facebook - ing :D
Kbai readers . Thanks sudi singgah baca luahan hati yang tak seberapa nak terluah nihh .
Salam :D

Nota Si Gadis PINK

Tiada mogokan bermula dari esok :D

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

11 comments:

  1. haha :D .. sian dye .. takpe2 ,,
    wah nie mmg fanatik btoll nih ..
    kalo dpat jumpa apa rasa agknyer ~
    huhu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak terkata lahhh kalau dapat jumpa betoi betoi . Ohmyy . Haha , nway , thnks for reading :D

      Delete
  2. same like me gak minat shaheizy sam....sampai trmimpi2..hehehe

    ReplyDelete
  3. Haha,takpo2.kejap je.tidurbangun2 dah dapat tengok balik.Lepastu nak cium skrin tv tu ciumlah.Haha^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha , takdelahh sampai cium tv . Nnti tak pasal pasal mama Wanie langsung tak kasi tgk Sam smpai bila bila . Hahaha

      Delete
  4. kite minat owg yg same..,i like shaheizy sam too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Youuu too ? Gimme tennn ! Yeahhh :D

      Delete

Hai sayang sayang Wani semua !
Jangan lupa tinggal komen okeyh ?
Kbai :)

 
Segala Yang Tercatat Di Atas Adalah Hak Milik Si Gadis Pink