Senior saya, Muhammad Afiq Bin Mohd Hud , semoga cepat sembuh :')



Dah jawab salamm Wanie ? Dah ? Alhamdulillah .
Hai sweety mweety , comel momel Wanie semua :D
Sihat ? Alhamdulillah . Cepat cepat . Siape yang sihat tuhh cepat ucapkan Alhamdulillah .
Yang tak sihat ponn ucap jugak Alhamdulillah . 
Yelah , tanda kesyukuran masih bolehh bernafas di dunia serba indah ini .
Alhamdulillah .

Haa , tetibe Wanie jadi Ustazah Pilihan . Muehehe . 
InsyaAllah , satu hari nanti , even Wanie rase Wanie memang tak layak :/ Pfftttt .

Haa , dah baca tajuk ?
Simple mimple dokk ?
Simple kann ? Actually , entry kali nie . Wanie nak tujukan khas untuk seorang senior Wanie di Tingkatan 5 .
Muhammad Afiq Bin Mohd Hod .

>FacebookAfiq<

Tekejut badakk sumbu Wanie bile tetibe hari Jumaat *semalam* Wanie dengar kata senior Wanie nie accident .
Astarghfirullahalazimm .
Sanngat sangat terkejut .
Actually senior Wanie nie accident hari Khamis , kebetulan hari Khamis Wanie memang malas tahap gigabyte nakk datang sekolah .
So lambat sikit lahh dapat information pasal benda nie .
Then , Wanie ingat macam tak teruk sangat lahh . Sebab , dari info yang Wanie dapat , ad 3 orang lagi yang bersama sama dengan die masa accident tuh .
Then Wanie usha jugakk one of them , macam elokk je . Maybe ad luka luka sikit .
Biaselah tuh kot kann .

Sekali tadi , mase tengah round round dekat facebook . Bukak home . Terjumpa satu gambar nie yang dipost oleh kawan senior Wanie nie .

>FacebookJannatulAlQashah<

Terus muka Wanie cuakk dan berkedut seribu bile tengokk gambar nie .


Astaghfirullahalazimm . .
Afiq masuk hospital ?
Seriously , tak tahu ponn sampai teruk macam nie .
Tapi , taktahulahh pulak Wanie , hospital mane Afiq masukk .
Dalam kepala hotakk pikir mesti terokk nie . Tapi nakk tahu jugakk .
Tahap keseriousan sakit Afiq nie .
Bukak bukak je FB Afiq teruihh Wanie diam tanpa kata . Takde ayat yang boleh Wanie keluarkann .
Terkejut , terkedu , ter . . Ermm , banyak ter lahh yang tak taw Wanie nak habaq .

Ramai orang tag gambar dekat die masa dekat hospital . Subhanallah .
Agak terukk . Oh no , I mean SANGAT TERUK .
Okey baru betul .
Tak sangka Wanie . Sangkaan Wanie meleset sama sekali *Ceceh,ayat mesti nakk A je*
Antara gambar yang Wanie dapat dekat FB die tuhh .



Sebelum tuh , Afiq sorry sebab curi gambar tak mintak izin .
Ya Allah , meleleh air mata Wanie bile tengok gambar nie .
Ermm , takde meleleh sangat . Cuma bertakung je . Haa , tu baru betul .
Yelah . Mane taknye .
Rasa macam baru je hari Selasa lepas - 12 June - dokk gelak gelakk dengan die dalam bas masa nak pergi Konvensyen Usahawan Muda .
Then , rasa macam baru je dengar die bentangkan usul die dengan yakin and lancar untukk Konvensyen tuh .
Tetibe , hari Khamis dengar dia accident .
Subhanallah . Sedih bile teringat semua tuhh .
Haa , daripada bertakung air mata , kan dah meleleh dahh .
*lap air mata*

Tak cukup accident teruk dekat muka . Tetibe terbaca caption untuk gambar number 2 tuhh .
Daripada kakak die yang tercinta :')


Subhanallah . Maha Hebat dugaanMu Ya Allah .
Part Gegaran Otakk tu sangat mengerikan .
Terkedu seketika . Semoga tidakk terjejas SPM yang akan diambil oleh beliau pada hujung tahun nie . Aminn .
Cepat cepat sayang sayang Wanie semua . Aminn kann doa Wanie .
Aminnn .

SPM ? *reaksi terkejut kauorang. betoi dak? teheee :D*
Ha ah , SPM . Tu yang paling takut tuhh . Mudah mudahan Allah permudahkan hari hari yang bakal dilalui oleh beliau . Aminnn .

Tapi , dok tengah tengah sedih macam nie . Tetibe Wanie terjumpa satu lagi gambar die kat hospital taw .

Taraaaaaa !


Haha , PEACE . Wahh , kuat sungguh senior Wanie sorang nie :D

Sesungguhnya , Wanie dekat sini dengan rakan rakan Blogger Wanie yang lain .
Mendoakan semoga Afiq cepat sembuhh ye . Kuatkann semangat . Dan jangan lupa ingat kat Allah yang memberi dugaan ni .Percayalah . Setiap perkara yang berlaku ad hikmahnya . Trust me :3 
So , sampai sini jelah kot coretan Wanie untuk kali nie :D
Kita jumpa lain kali yeaa :3

Kbai . Salam .

Smooch smocch :-*


Nota Si Gadis Pink

Muhammad Afiq bin Mohd Hud , lain kali bawak motor elok elok okay :D

Tak lupee nakk pesan kat senior senior yang lain , jangan lupa jaga kesihatan . SPM sudah dekat . Eh budak  PMR ponn sama :)

Suka ? Jomm LIKE :) Thank si cantik dan si kacak !

4 comments:

  1. Replies
    1. Sheila Eiman , InsyaAllah . Aminn <3 Thanks ye :')

      Delete
  2. Replies
    1. Thankyouu Wahyu Sahidah . Aminn <3

      Delete

Hai sayang sayang Wani semua !
Jangan lupa tinggal komen okeyh ?
Kbai :)

 
Segala Yang Tercatat Di Atas Adalah Hak Milik Si Gadis Pink